Prirodni dodaci prehrani Za poboljšanje plodnosti kod muškaraca i žena
Za zdravlje majke i bebe tokom trudnoće i dojenja

O proizvoduPrositol W namijenjen je za poboljšanje plodnosti kod žena, kod narušene hormonske ravnoteže i neredovnih menstruacija, efikasan je u tretmanu hiperandrogenizma, hirzutizma, kao suplementacijski tretman za akne i druge probleme kože, održavanje zdrave trudnoće, te liječenje sindroma policističnih jajnika.

Namjena


Smanjuje inzulinsku rezistenciju, hiperandrogenizam (porast razine muških spolnih hormona), hirzutizam (pretjerana dlakavost kos žena) i pojavu akni

Obnavlja hormonalnu homeostazu (ravnotežu i povratak organizma u stanje prije nego što je došlo do nekih promjena u njegovom sastavu ili funkcionisanju) i ovulaciju

Regulira menstrualni ciklus

Obnavlja spontane ovulacije

Poboljšava odgovor na klomifen u stimulaciji ovulacije

Smanjuje FSH IJ za kontroliranu hiperstimulaciju jajnika

Poboljšava kvalitet jajne stanice i kvalitet embrija


Sastojcimioinozitol (4000 mg) | magnezijum (300 mg) | vitamin C (100 mg) | vitamin E (12 mg) | cink (10 mg) | vitamin B5 (6 mg) | vitamin B6 (1,4 mg) | folna kiselina (400 μg) | selen (55 μg) | vitamin D (5 μg) | vitamin B12 (4 μg)Mioinozitol je efikasan u vraćanju ovarijalne aktivnosti dajući na taj način ženi veće šanse za trudnoću. Znanstvena ispitivanja su pokazala da su visoke koncentracije mioinozitola u folikularnoj tekućini dobar pokazatelj kvalitete embrija i oocite (jajne stanice koja se momentom ovulacije oslobađa iz jajnika).Kod sindroma policističnih jajnika koncentracija mioinozitola u folikularnoj tekućini je smanjena. Nakon korištenja mioinozitola kod pacijentica s PCOS uočeno je brzo sazrijevanje folikula.

Selenijum i cink imaju ključnu ulogu antioksidanata u završnom stadiju razvijanja folikula, osiguravajući tako zdravu okolinu za jajnu ćeliju.

Vitamin D posredstvom regulacije Antimilerovog hormona (hormon koji pokazuje biološki sat plodnosti) može utjecati na povećanje plodnosti.

Vitamini C, E, B6,B12 daju pozitivne efekte na plodnost žene.


Prositol W djeluje na sindrom policističnih jajnika koji su jedan od vodećih uzroka neplodnosti, te kod poremećaja fertiliteta kod žena.


Doziranje


Uzimati po jednu kesicu granulata rastopljenog u čaši vode jednom
dnevno u periodu od 3 mjeseca.

Riječ stručnjaka

dr. Hana Štimjanin, specijalista ginekologije i akušerstva

‘’Partnerima koji žele povećati šanse za začeće i proširenje porodice preporučujem upotrebu proizvoda Fecondyl M i Prositol W, jer svojim sastavom i sinergijskim djelovanjem sastojaka imaju direktan utjecaj na uzorke neplodnosti i to podjenako kod oba partnera. Preporučujem upotrebu istovremeno, i to u periodu od najmanje tri mjeseca’’


Kontakt